Over het New Town Congres

2022 is een bijzonder jaar. Het is precies 60 jaar geleden dat Nederland aan de vooravond stond van een ongekende bouwopgave. De geschiedenis herhaalt zich vandaag de dag, met een hoge woningnood en ambitieuze bouwplannen. Uit de toenmalige bouwopgave zijn de groeikernen ontstaan, Nederlandse 'New Towns' waar inmiddels ruim 1,3 miljoen mensen wonen.

Nu, 60 jaar later, worden de eerste ouderdomsrimpels zichtbaar. Ook wordt duidelijk dat onder die rimpels een onvermoede energie en vitaliteit schuilt. Welke lessen kunnen we trekken uit de afgelopen 60 jaar, van woning-, steden- en maatschappijbouw? Wat ging er goed en wat moeten we deze woningbouwronde juist beter doen? Hoe hou je grootschalig verouderende wijken veilig, leefbaar, sociaal en aantrekkelijk? En bovenal: hoe zorgen we dat de Nederlandse New Towns een fijne plek blijven om te wonen voor de 1,3 miljoen mensen die er hun thuis vinden?

Ontdek het en praat erover mee, op 28 november op het New Town congres in Zoetermeer!

 

 

 

Voor wie

Het congres is voor bestuurders, politici, nationale, regionale en lokale beleidsmakers, wetenschappelijke instellingen, vakspecialisten en maatschappelijke organisaties die betrokken zijn en/of interesse hebben in de kansen en uitdagingen van New Towns.

Organisatie

Het congres is geïnitieerd en wordt georganiseerd door Gemeente Zoetermeer. Zoetermeer organiseert het congres samen met de New Town Alliantie bestaande uit de gemeenten Capelle aan den IJssel, Nissewaard, Almere en Zoetermeer. In totaal zijn er 15 New Towns in Nederland.

New Towns Nederland, bron International New Town Institute (INTI)

De inschrijving is inmiddels gesloten.